De Litouwse selectie nadert zijn einde. Vanavond is er in Vilnius de halve finale van Eurovizijos 2016. Acht kandidaten hebben die halve finale weten te bereiken, maar voor twee kandidaten zal het een bittere pil worden als ze op het laatste nippertje worden uitgeschakeld. Er zijn maar zes plekken in de finale. Onder de kandidaten vanavond opnieuw Erica Jennings (SKAMP, 2001) en Donny Montell (2012). De halve finale van vanavond is in tegenstelling tot alle vorige shows wel rechtstreeks.

Halve finale Eurovizijos 2016
Aistė Pilvelytė – You Bet
Catrinah – Be Free
Donny Montell – I’ve Been Waiting for This Night
Erica Jennings – Leading Me Home
Ieva Zasimauskaitė – Life (Not That Beautiful)
Ruslanas Kirilkinas – In My World
Rūta Ščiogolevaitė – United
Valdas Lacko – Stay Tonight

Er is een jury aanwezig in de studio en een driekoppige internationale jury die via video zijn punten zal geven. Ook de kijker krijgt inspraak. De jury en televoting tellen beiden voor 50 procent. Andrius Rožickas en Gerūta Griniūtė presenteren vanaf 20:00 deze voorronde op LRT Televizija en LRT Lituanica. Litouwen zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.