Vandaag zal de Griekse band Argo het lied voorstellen dat ze namens het land aan de Middellandse Zee zullen brengen in Stockholm. Voor het eerst in tien jaar is de inzending volledig intern gekozen. Een maand geleden kondigde ERT aan dat ze intern Europond naar het Eurovisie Songfestival gingen sturen. Een naamswijziging en een maand later kennen we vandaag dus ook het lied. Een titel is er nog niet, maar de titel “Utopian Land” doet vaak de ronde. De tekst zal in het Engels zijn, maar ook zullen er zinnen in een lokaal dialect gezongen worden, namelijk het Pontisch. 

Om 11:30 onze start er een persconferentie vanuit studio E in het omroepgebouw van ERT in Athene. Kort daarna zou de inzending ook online moeten komen. Griekenland doet mee aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei in de Ericsson Globe te Stockholm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.