Amper twaalf uur na de bekendmaking dat Gabriela Gunčíková naar Stockholm gaat, heeft de Tsjechische omroep ČT het nummer naar buiten gebracht dat de kleuren van het land moet vertegenwoordigen. De inzending van Tsjechië heet “I Stand” en is geschreven door Christian Schneider , Sara Biglert en Aidan O’Connor. Een jury van vijf personen koos de Tsjechische inzending. Eén van die vijf leden was Václav Noid Bárta. Hij maakte vorig jaar de comeback voor het land, samen met Marta Jandová. Er werden meer dan veertig songs ingestuurd naar ČT.

De halve finales maken een promotie op de Tsjechische televisie. Vorig jaar waren die te zien op het kleinere ČT art. Dit jaar zal het tweede net ČT2 deze uitzenden. De finale is op hoofdnet ČT1 te zien. Tsjechië zal deelnemen aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.