Na negen voorrondes is er vanavond in Litouwen de grote finale van Eurovizijos 2016. Zes kandidaten hebben deze finale weten te halen, maar slechts één kandidaat gaat naar Stockholm mogen. De eindstrijd lijkt te gaan tussen twee kandidaten die al eens eerder op het Songfestivalpodium hebben gestaan: Erica Jennings en Donny Montell. Jennings was in 2001 onderdeel van het duo SKAMP, terwijl Montell in 2012 naar Bakoe ging met “Love is Blind”. Opvallend is dat alle kandidaten van vanavond al eens eerder hebben deelgenomen aan de nationale selectie.

Finale Eurovizijos 2016
Aistė Pilvelytė – You Bet
Donny Montell – I’ve Been Waiting for This Night
Erica Jennings – Leading Me Home
Ieva Zasimauskaitė – Life (Not That Beautiful)
Ruslanas Kirilkinas – In My World
Rūta Ščiogolevaitė – United

De kijkers en de jury hebben elk de helft van de punten in handen. Zij geven 5, 6, 7, 8, 10 en 12 punten. Tijdens de voorrondes was er ook een internationaal panel, maar zij hebben enkel een adviserende functie vanavond. De show start om 20:00 onze tijd en is live te volgen via LRT Televizija en LRT Lituanica. Andrius Rožickas en Gerūta Griniūtė zullen de finale in goede banen leiden. Eén van de zes finalisten zal in mei aantreden tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.