“Slow Down”. Zo heet de inzending van Nederland op het komende Eurovisie Songfestival 2016. Vanochtend werd het nummer voorgesteld op een persconferentie in Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Kort voor het middaguur werd het nummer aan heel Nederland voorgesteld tijdens het programma van Bart Arens (Aan de slag!) op NPO Radio 2. Ook de videoclip van “Slow Down” is zonet naar buiten gekomen. Het nummer komt zo in de reeks van “Birds”, “Calm After The Storm” en “Walk Along”. De laatste Nederlandse overwinning dateert ondertussen van 1975, met “Ding-a-dong”.

“Slow Down” is geschreven doorย Douwe Bob, Jan Peter Hoekstra, Jeroen Overman en Matthijs van Duijvenbode. Nederland staat opvallend hoog bij de bookmakers. Voor de bekendmaking van het lied stond hij vijfde in rij voor de overwinning. Nederland moet zich voor die overwinning natuurlijk eerst kwalificeren. Douwe Bob zal deelnemen aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.