Jüri Pootsmann heeft de nationale finale in Estland gewonnen. Aan het einde van de avond was hij de sterkste in een superfinale van drie met het nummer “Play”. De andere twee superfinalisten waren Cartoon feat. Kristel Aaslaid en Laura. Vanavond was er in Tallinn de finale van Eesti Laul 2016, die voor de gelegenheid werd gehouden vanuit Saku Suurhall, de arena van het Eurovisie Songfestival 2002. De 21-jarige Jüri Pootsmann kwam er dus als beste uit. Hij won vorig voorjaar de lokale versie van Idool. Ook Birgit Õigemeel, Ott Lepland en Elina Born waren finalisten daar.

Resultaten superfinale Eesti Laul 2016
01. Jüri Pootsmann – Play
02. Laura – Supersonic
03. Cartoon feat. Kristel Aaslaid – Immortality

Vroegtijdig uitgeschakeld (eerste ronde, televoting+jury=totaal)
04. Mick Pedaja – Seis (5+10=15)
05. Meisterjaan – Parmupillihullus (7+3=10)
06. I Wear* Experiment – Patience (3+7=10)
07. Grete Paia – Stories Untold (6+2=8)
08. Go Away Bird – Sally (2+4=6)
09. Kéa – Lonely Boy (1+5=6)
10. Kati Laev & Noorkuu – Kaugel sinust (4+1=5)

“Play” is geschreven door Fred Krieger, Stig Rästa (2015) en Vallo Kikas. Estland zal deelnemen aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei. Daar het het onder andere Nederland tegenkomen. De finale van Eesti Laul 2016 kan je hier opnieuw bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.