De Litouwse finale is zonet gewonnen door Donny Montell met het nummer “I’ve Been Waiting for This Night”. Hij won de finale van vijf andere kandidaten. Na negen voorrondes en een finale kwam de Litouwse selectie vanavond definitief tot een einde met de overwinning van Donatas Montvydas, die dus als Donny Montell naar Stockholm gaat. Dat deed hij ook in 2012, toen hij veertiende werd in Bakoe met “Love is Blind”. Hij won met 37,8 % (of zo’n 19.000 stemmen op 50.000) ruim de televoting en ook de vakjury gaf zijn maximum aan de zanger. Erica Jennings (SKAMP, 2001) werd tweede.

Uitslag finale Eurovizijos 2016 (televoting+jury=totaal)
01. Donny Montell I’ve Been Waiting for This Night (12+12=24)
02. Erica Jennings – Leading Me Home (10+10=20)
03. Rūta Ščiogolevaitė – United (8+8=16)
04. Ieva Zasimauskaitė – Life (Not That Beautiful) (6+7=13)
05. Aistė Pilvelytė – You Bet (7+6=13)
06. Ruslanas Kirilkinas – Ilgiuosi (5+5=10)

“I’ve Been Waiting for This Night” is een nummer aan de hand van Jonas Thander en Beatrice Robertsson. Donny Montell zal namens Litouwen deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016. Die show is op donderdag 12 mei. Als Litouwen zich bij de eerste tien landen kan plaatsen, gaat het land naar de finale op 14 mei. De finale kan je herbekijken via de mediatheek van de Litouwse omroep LRT en Eurovision.tv.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.