Michał Szpak zal Polen vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2016. Vanavond was er de eerste nationale finale in het land sinds 2011 en traden er negen kandidaten aan vanuit het omroepsgebouw van TVP in Warschau. Enkel de kijker had inspraak tijdens de finale en gaf dus de voorkeur aan Michał Szpak. Hij zal aantreden in Stockholm met “Colour of Your Life”. Hij versloeg onder andere topfavoriet Margaret, die aantrad met “Cool Me Down” en de allereerste deelneemster voor Polen op het Eurovisie Songfestival: Edyta Górniak. Deze drie personen vormden ook de top 3.

Top 3 finale Krajowe Eliminacje 2016 (televoting)
01. Michał Szpak – Color of Your Life (35,89%)
02. Margaret – Cool Me Down (24%)
03. Edyta Górniak – Grateful (18%)

Michał Szpak won de eerste reeks van X Factor in 2011 en is razend populair in zijn land. De rest van de uitslag raakte niet bekend, maar de zes overige inzendingen kregen dus samen iets meer dan 22 %. “Color of Your Life” is geschreven door Andy Palmer en Kamil Varen. Het land komt uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016, samen met België en zeventien andere landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.