Vanavond zal RTS de presentatieshow uitzenden met Sanja Vučić ZAA. Afgelopen maandag werd de naam van Vučić officieel bekendgemaakt tijdens een persconferentie, maar haar naam werd al enkele dagen druk besproken in de Servische pers. Vanavond presenteert ze haar inzending, die de titel “Goodbye” heeft meegekregen. Er is ook een Servische versie opgenomen, namelijk “Iza osmeha”, maar voor Stockholm gaat de zangeres voor een Engelstalige versie. RTS omschrijft het nummer als “een nummer dat een boodschap wilt brengen over geweld tegen vrouwen”.
De show werd afgelopen woensdag al ingeblikt. Slobodan Šarenac, Vladimir Jelić, Dejan Pantelić en Milan Popović presenteren de show, die start om 21:00 op RTS 1 en Eurovision.tv. Servië zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei.

Vorig jaar keerde Servië terug naar het Eurovisie Songfestival na een jaar afwezigheid wegens financiële problemen. De tekstschrijver van “Molitva” schreef drie inzendingen voor een nationale finale. Bojana Stamenov kwam er als winnares uit met het nummer “Beauty Never Lies”. Ze haalde de finale en eindigde tiende met 53 punten. Buurland Montenegro kon het nummer waarderen en gaf twaalf punten. België gaf geen punten, terwijl Nederland één puntje wist te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws