Vanavond stelt de Montenegrijnse band Highway het lied voor dat namens Montenegro naar het Eurovisie Songfestival 2016 gaat. De band plaatste eerder een foto online. Daaruit blijkt dat het nummer voor Montenegro “The Real Thing” gaat heten. Begin oktober raakte bekend dat de band het land gaat vertegenwoordigen. De vier groepsleden zijn Petar Tošić, Marko Pešić, Luka Vojvodić en Bojan Jovović. Die laatste is nog maar recent toegevoegd aan het oorspronkelijke trio. Hij vertegenwoordigde Montenegro in Kiev (2005) als lid van No Name. Toen was het land nog samen met Servië.

De uitzending van U susret Eurosongu start om 20:00 op TVCG1 en TVCG Sat. Ook via Eurovision.tv kan je de uitzending bekijken. Vanuit Boreti komen er verschillende gasten langs, zoals Knez (Montenegro 2015), Enida Tarifa (Albanië 2016) en Dalal & Deen (Bosnië en Herzegovina 2016). De jongens van Highway komen uit in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei.

Vorig jaar vaardigde RTCG intern de lokale superster Knez af naar Wenen. Hij was de eerste artiest die trouwens werd bekendgemaakt voor het festival van 2015. Gek genoeg kwam zijn lied, “Adio”, als allerlaatste naar buiten. Met een  negende plek in de halve finale kon hij zich kwalificeren voor de finale. Daar deed hij het goed en eindigde hij dertiende met 44 punten, het beste resultaat voor Montenegro ooit. Hij kreeg twaalf punten van buurland Servië. België en Nederland gaven niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws