Hovi Star zal IsraĆ«l vertegenwoordigen in Stockholm met het nummer “Made of Stars”. Hij won vanavond het derde seizoen van Rising Star. Er deden vier kandidaten mee aan deze finale. In de eerste ronde brachten ze een cover. Hovi Star en Nofar Salman konden zich meteen plaatsen voor de superfinale, terwijl Ella Daniel nog een wildcard kreeg van de jury. Gil Hadash mocht niet naar de superfinale. In die superfinale trok hij aan het langste eind. Hovi Star en Nofar Salman brachten beiden hetzelfde nummer, maar hadden elk een ander arrangement.

Resultaten superfinale Rising Star
Hovi Star – Made of Stars (68%)
Nofar Salman – Made of Stars (67%)
Ella Daniel – Somebody Out There (58%)

Resultaten eerste ronde Rising Star
Duel 1: Ella Daniel (67%, wildcard jury) vs Hovi Star (79%, winnaar duel)
Duel 2: Gil Hadash (49%, uitgeschakeld) vs Nofar Salman (72%, winnaar duel)

Gil Hadash, die uitgeschakeld werd na de eerste ronde, had ook een nummer voor Stockholm klaar. Ze mocht “Follow the Sun” echter niet brengen. “Made of Stars”, de winnende inzending van vanavond, is geschreven door Doron Medalie, ook verantwoordelijk voor “Golden Boy”. Hovi Star zal namens IsraĆ«l deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.