In Zweden is er vanavond de voorlaatste uitzending van Melodifestivalen 2016. Traditiegetrouw is de voorlaatste aflevering van de reeks die van de herkansingsronde. Of zoals de Zweden het noemen: ‘Andra Chansen’. De nummers drie en vier van elke voorronde konden zich plaatsen voor deze herkansingsronde, vanavond live vanuit Halmstad. De helft kan zich alsnog plaatsen voor de finale van volgende week zaterdag. Die komt, zoals de laatste drie edities, vanuit de Friends Arena in Stockholm.

Herkansingsronde Melodifestivalen 2016
Duel 1: 01. Panetoz “Håll om mig hårt” vs 02. Molly Pettersson Hammar “Hunger”
Duel 2: 01. Albin & Matthias “Rik” vs 02. Boris René “Put Your Love on Me”
Duel 3: 01. Isa “I Will Wait” vs 02. SaRaha “Kizunguzungu”
Duel 4: 01. Dolly Style “Rollercoaster” vs 02. Samir & Viktor “Bada nakna”

In de finale van staan al: Ace Wilder, David Lindgren, Frans, Lisa Ajax, Molly Sandén, Oscar Zia, Robin Bengtsson en Wiktoria. De winnaar van elk duel, gekozen door de kijker, gaat naar de finale. De presentatie ligt in handen van Gina Dirawi, die elke week een andere gastpresentator naast haar zijde krijgt. Vanavond zijn dat Ola Salo (The Ark, 2007) en Peter Jöback. De show start om 20:00 en is live te volgen via SVT 1, SVT World en SVT Play.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.