Dit jaar doen er 42 acts mee aan het Eurovisie Songfestival 2016. Dat wil zeggen dat 42 landen binnenkort zullen verschijnen in de Globe Arena in Stockholm. Eén van die landen is Griekenland.

Griekenland is vaak een enorm succesvol land op het Eurovisie Songfestival. Toch sinds de introductie van televoting in 1997. Sindsdien eindigde Griekenland tien keer bij de beste tien en won het ook eens, in 2005. De laatste twee lukt Griekenland het niet om bij de beste tien aan te sluiten, maar de finale halen blijft onafgebroken lukken. Gaat Argo dat ook lukken? De groep uit Thessaloniki zal het land in Stockholm vertegenwoordigen met het lied “Utopian Land”.

Argo werd in 2006 opgericht als Europond. De groep bestaat uit Christina Lachana (zangeres), Maria Venetikidou (backing vocal), Vladimiros Sofianidis (zanger), Kostas Topouzis (Pontisch muzikant) Ilias Kesidis (zanger en percussionist) en Alekos Papadopoulos (tupanist). De groep omschrijft hun muziek als traditioneel met een persoonlijk kantje, zodat ze krachtige muziek kunnen creëren. Ze zijn voornamelijk hip hop gericht, maar gebruiken ook traditionele instrumenten zoals de tupan en een percussie-instrument. Ze zingen vaak in het Grieks en Pontisch.

Geheel onverwacht maakte de Griekse omroep bekend dat Argo het land ging vertegenwoordigen in Stockholm. De groep had geen naambekendheid in Griekenland. Op 10 maart werd de inzending van Argo voorgesteld in de gebouwen van ERT: “Utopian Land”. Nadien gebeurde er nog een wissel: danser Vasilis Roxenos gaat mee naar Stockholm in de plaats van Ilias Kesides. Hij zal wel in de greenroom zitten.

Griekenland zal deelnemen aan de eerste halve finale op het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei. Argo zal aantreden als tweede met “Utopian Land”.Argo – Utopian Land
Tekst: Vladimiros Sofianides
Muziek: Vladimiros Sofianides

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.