Dit jaar doen er 42 acts mee aan het Eurovisie Songfestival 2016. Dat wil zeggen dat 42 landen binnenkort zullen verschijnen in de Globe Arena in Stockholm. Eén van die landen is Israël.

Israël deed voor het eerst mee in 1973. In een streng beveiligde zaal maakte Ilanit een succesvol debuut. Eind jaren zeventig wist Israël twee maal te winnen, in 1978 en 1979. Ook in 1998 won Israël, toen met de controversiële Dana International. Israël was vaak succesvol, maar sinds 2011 haalde het geen finale meer, tot de ‘golden boy’ van vorig jaar daar verandering in bracht. Wie weet zet Hovi Star die reeks verder. Hij zal de ballade “Made Of Stars” brengen.

Hovav Sekulets, beker bekend als Hovi Star in de muziekwereld, is geboren op 19 november 1986 in Kiryat Ata. Na zijn verplichte legerdienst deed hij in 2009 mee aan Kokhav Nolad, de Israëlische versie van Idool. Hij eindigde zevende in het zevende seizoen. Ook Mei Finegold (2014) deed dat jaar mee. Hij won dus niet, maar bleef zingen. In 2011 werd het echter wel stil rond de artiest. Hij sprak nog enkele stemmetjes in voor de Hebreeuwse versie van onder andere Frozen en Inside Out. Hij schreef ook nummers voor andere artiesten. Naast zingen is hij ook gek op mode.

Hovi verscheen weer op de voorgrond eind vorig jaar met zijn deelname aan Rising Star, de preselectie voor het Eurovisie Songfestival. Hij haalde de finale en kreeg daar het nummer “Made Of Stars” toegekend. In het ultieme duel kreeg hij de meeste stemmen. Er werd na de finale een complete nieuwe versie gemaakt van de inzending. Het nummer had eerst een rocksfeer en werd omgevormd tot een ballade.

Israël zal deelnemen aan de tweede halve finale op het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei. Hovi Star zal aantreden als vierde met “Made Of Stars”.Hovi Star – Made Of Stars
Tekst: Doron Medalie
Muziek: Doron Medalie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.