Dit jaar doen er 42 acts mee aan het Eurovisie Songfestival 2016. Dat wil zeggen dat 42 landen binnenkort zullen verschijnen in de Globe Arena in Stockholm. Eén van die landen is Montenegro.

In 2007 deed Montenegro voor het eerst mee als onafhankelijke staat. In Helsinki wist Montenegro niet de finale te halen. Daarna moest het land bij zijn drie volgende deelnames toevallig telkens de eerste halve finale, maar het bleef dan ook bij die halve finale. In 2014 en 2015 lukte het eindelijk om de finale te bereiken. Of dat een derde keer op rij lukt, hangt af van Highway. Ze zullen het nummer “The Real Thing” brengen tijdens het Eurovisie Songfestival in Stockholm.

Highway is een Montenegrijnse band, bestaande uit Petar Tošić, Marko Pešić, Luka Vojvodić en Bojan Jovović. Die laatste werd pas recent toegevoegd én vertegenwoordigde Servië en Montenegro al eens in 2005 als lid van No Name. Het oorspronkelijke trio brak door dankzij de deelname aan X Factor Adria. Dat is een competitie in Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Macedonië, Montenegro en Servië. Highway eindigde vierde tijdens het tweede seizoen, maar werd populair in de hele regio. Ze brengen voornamelijk rock, soms met een pop-sound. Hun eerste album verwachten we binnenkort.

Begin oktober maakte de Montenegrijnse omroep RTCG bekend dat Highway het land mag gaan vertegenwoordigen in Stockholm. Er werd vijf maanden aan het nummer gewerkt dat Montenegro voor de derde keer in de finale zou moeten brengen. Op 4 maart werd het nummer voorgesteld in een special aan de Adriatische Zee. Toen werd “The Real Thing” voor het eerst gebracht.

Montenegro zal deelnemen aan de eerste halve finale op het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei. Highway zal aantreden als vijftiende met “The Real Thing”.Highway – The Real Thing
Tekst: Skansi, Luka Vojvodić, Maro Market
Muziek: Skansi, Luka Vojvodić, Maro Market

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.