Dit jaar doen er 42 acts mee aan het Eurovisie Songfestival 2016. Dat wil zeggen dat 42 landen binnenkort zullen verschijnen in de Globe Arena in Stockholm. Eรฉn van die landen is Nederland.

Net zoals ons land debuteerde Nederland op het allereerste Eurovisie Songfestival in 1956. In de beginjaren was het land erg succesvol met overwinningen in 1957, 1959, 1969 en 1975. Sinds het nieuwe tijdperk op het festival wist Nederland drie keer de finale te bereiken, maar ook enorm hoog te scoren in 2014 met The Common Linnets. Dit jaar krijgt Douwe Bob de eer om Nederland te vertegenwoordigen. Net zoals in 2014 krijgen we country uit Nederland met “Slow Down”.

Douwe Bob Posthuma is een 23-jarige zanger uit Amsterdam, geboren op 12 december 1992. Hij raakte bekend in Nederland dankzij zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland op Nederland 3 in 2012. Hij won het eerste seizoen van de competitie. Een jaar later bracht hij zijn eerste album uit: “Born In A Storm”. In 2015 volgde “Pass It One”, dat eerste werd in de albumcharts. Hij werkte in datzelfde jaar samen met Anouk (2013) en brachten samen “Hold Me” uit, dat ook te horen was in Belgiรซ. Binnenkort komt zijn derde album uit. “Fool Bar” zal in mei te verkrijgen zijn.

De geruchten waren enorm sterk en op een gegeven moment speelde de AVROTROS maar open kaart dat Douwe Bob het land zal vertegenwoordigen in Stockholm. Dat nieuws werd eind september al bevestigd. Vijf maanden later, op 4 maart, werd zijn nummer tijdens een persconferentie officieel voorgesteld: “Slow Down”. Dat nummer verkeert in de country-stijl zoals bij The Common Linnets in 2014.

Nederland zal deelnemen aan de eerste halve finale op het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei. Douwe Bob zal aantreden als zesde met “Slow Down”.Douwe Bob – Slow Down
Tekst: Douwe Bob Posthuma, Jan-Peter Hoekstra, Jeroen Overman
Muziek: Douwe Bob Posthuma, Jan-Peter Hoekstra, Jeroen Overman, Matthijs van Duijvenbode

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.