Het Junior Eurovisie Songfestival 2016 zal worden gehouden in het Mediterranean Conference Centre in Valletta, Malta. Het is daarmee de tweede keer dat het eiland het jongerenfestival zal verwelkomen na het festival in 2014, dat toen in Marsa plaatsvond.

De Maltese omroep PBS is optimistisch en wil graag achttien landen verwelkomen op zondag 20 november. Het zal voor de eerste keer zijn dat het festival op een zondag zal plaatsvinden. Ook het startuur zal anders zijn. De veertiende editie zal in de namiddag worden gehouden. Concreet zal de show van 120 minuten start om 16:00 onze tijd.

En er zijn nog veranderingen. De leeftijdscategorie is vanaf dit jaar 9 tot en met 14. Vorig jaar was dat nog 10 tot en met 15. Het festival zal niet alleen in het MCC plaatsvinden, maar op verschillende locaties in Valletta. Tot slotte zal Jon Ola Sand, de Executive Producer van het gewone Eurovisie Songfestival nu ook die rol voor het jongerenfestival opnemen. Hij volgt daarmee Vladislav Yakovlev op, die vorig jaar ontslagen werd door de EBU.

Op dit moment hebben vijf landen bevestigd erbij te zijn in Valletta: Albanië, Bulgarije, Ierland, Malta en Nederland. Nederland stopt trouwens met het Junior Songfestival op tv als voorronde. Dit jaar zal er een nummer geschreven worden en worden er zes kandidaten uitgepikt om een groep te vormen in Valletta. Of dat België meedoet is nog niet bekend, maar dit lijkt erg onwaarschijnlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.