Na twee turbodagen van repeteren is het vandaag een rustige werkdag! Vandaag zelfs kunnen uitslapen want buiten de rehearsals van de Big 5 en Zweden gaat er niets gebeuren. Dat was dus op een paar uurtjes klaar. Een paar van de vandaag geoefende liedjes zal je zowel helemaal onder als in de hogere regionen van het finale scorebord terugvinden. De Fransen hebben ondertussen ook begrepen dat hun artiest meer in close-up moet komen omdat dat de grote troef is van de performance. Ben benieuwd om het uiteindelijke resultaat te zien.

De Duitse zet haar wandeling in haar in scene gezette mysterieuze bos verder en zoals ze later op de dag te kennen gaf is ze haar Japanse stijl al een beetje beu. De Italiaanse blijft na wat intern overleg verder zingen tussen haar wasdraad met huis tuin en keukenspulletjes. En maar goed ook… Ik vind het een geslaagde opstelling. De Spaanse deed het vandaag met een andere jurk. Persoonlijk vond ik de eerste beter en dat blijkt de delegatie nu ook te vinden. Maar goed… repetitie afgelopen dus is het nu met zijn allen naar de Rode Loper!

Vanaf het ogenblik dat alle landen hun repetitieschema hebben afgewerkt is het tijd om het hele gebeuren te openen met natuurlijk een rode loper, de verplichte toespraken en de nodige feestjes. Na het rode “loperen” en honderden selfies verder gaat het feest verder in het stadhuis. Daar zijn alle winnaars aanwezig inclusief één vierde van ABBA.

Hij zegt eigenlijk dat wanneer we allemaal wat meer Songfestival zouden zijn de wereld er mooier zou uitzien. En dat klopt wel: een mengelmoes van Europese culturen ontmoeten elkaar hier en iedereen heeft een open mind en geniet van nieuwe internationale vriendschappen. Dan gaat het feest verder in EuroClub waar we het feestje verderzetten met heel veel pizza en veel champagne. Iets wat ik nooit meemaakte in ScandinaviΓ«. Ze bleven maar glazen vullen, tot grote vreugde van iedereen maar niet van mijn houten kop waarmee ik zal opstaan.

De start is gegeven, en morgen al zullen de deelnemers van de eerste halve finale, waaronder Nederland, moeten stralen voor de vakjury die dan al punten zal geven! Hopelijk maken Nederland en Belgie het naar de finale, dat is altijd leuker! Tot morgen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.