Vandaag stonden de overige kandidaten van de eerste halve finale op het podium om voor de eerste keer te repeteren. Ook gastland Zweden kreeg vandaag zijn eerste oefenkans. Daarmee hebben we alle kandidaten van de eerste halve finale allemaal één keer bezig gezien. Vanaf morgen mogen de kandidaten van de tweede halve finale repeteren. Klein nieuws was er vandaag ook en dat bundelen we samen in deze Stockholm EXTRA van dinsdag 3 mei.

30 jaar “J’aime La Vie” Je kon er vandaag niet om heen: op 3 mei 1986, exact 30 jaar geleden, won Sandra Kim voor ons land het Eurovisie Songfestival met “J’aime La Vie”. Ze is tot op heden de enigste Belgische winnaar van het festival en zal waarschijnlijk voor altijd de jongste winnaar blijven met haar 13 jaar en 7 maanden. Vanochtend kreeg ze een taart van Qmusic, was ze te gast bij Radio 2 en in Het Journaal op Eén hadden ze ook aandacht voor het jubileum.

Toppers benaderd voor omkoping Songfestival. Vandaag pakte de Nederlandse krant De Telegraaf groot uit met het nieuws dat De Toppers in 2009 benaderd werden door een ‘Oost-Europese partij’ die aanbood om tegen betalen de televoting te manipuleren. De manager kreeg dat voorstel, maar heeft het nooit voorgelegd aan de groep. De Toppers haalden in 2009 de finale niet met “Shine”. Het hele artikel kan je hier lezen. Meer in Brandpunt om NPO 2, waar een reportage over het festival zal te zien zijn.

#Eurovision Als je vanaf nu #eurovision gebruikt op Twitter, komt er het typische Eurovisiehartje achter. Vorig jaar werden de hashflags geintroduceerd. Het is nog niet bekend of ze terugkeren dit jaar.

Lynda Woodruff naar BBC Four. Sarah Dawn Finer zal deel gaan uitmaken van de omkadering van het Eurovisie Songfestival op BBC Four. Dat is te lezen op de sociale media. Ze doet dat als haar alter ego Lynda Woodruff weliswaar. De zender zal de halve finales uitzenden, de finale is vanouds te zien op BBC One.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.