Gisteren was er de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival 2016. Alle delegaties waren van harte uitgenodigd om over de rode loper te paraderen.

Zo ook de landen van de zogenaamde ‘Big Five’. Dat zijn de landen die elk jaar automatisch in de finale van het Eurovisie Songfestival staan. Er zijn multifactoriĆ«le redenen daarvoor. Zo betalen deze landen het meeste om deel te nemen aan de EBU en zorgen deze vijf landen voor veel kijkers. Als Ć©Ć©n van deze landen zou ontbreken in de finale, zou het festival dat qua populariteit ook voelen. Daarom staan ze dus meteen in de finale.

Deze landen mochten gisteren op de rode loper hun deel in de finale loten. Het eerste deel van de finale zijn de plaatsen 1 tot en met 13, terwijl het tweede deel de plaatsen 14 tot en met 26 bevatten. De halve finalisten die doorstoten naar de finale mogen hun deel na de show trekken, maar de Big Five deed dat dus gisteren:

1-13: Duitsland, Frankrijk, Italiƫ
14-26: Spanje, Verenigd Koninkrijk

Gastland Zweden wist al op voorhand dat het als negende zou moeten aantreden. Zo blijven er dus nog negen plekken in de eerste helft over en elf in de tweede helft tijdens de finale komende zaterdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.