Umesh Vangaver zal de Belgische punten komende zaterdag mogen voorstellen op het Eurovisie Songfestival 2016. Dat heeft de VRT vandaag bekendgemaakt.

Vangaver kennen we als Haldis uit de komische mockumentary De Biker Boys uit 2014. Sinds kort heeft hij ook een eigen programma op Eén: Umesh pop-up teevee. In de derde aflevering werd er gewed dat Umesh hogere kijkcijfers van Tom Waes, die meestal meer dan een miljoen kijkers haalt met zijn programma’s.

“Met 250 miljoen kijkers moet dat zeker lukken komende zaterdag” zegt Umesh. Hij zal enkel de twaalf punten mogen voorlezen van de vakjury. Zoals eerder aangekondigd is de puntentelling dit jaar gewijzigd. Sinds 1994 worden de punten via satellietverbinding met beeld doorgegeven. De Vlaamse voorgangers van Umesh Vangaver zijn Anne Ploegaerts (1996), Sabine De Vos (1999), Geena Lisa (2002), Martine Prenen (2004), Yasmine (2006), Sandrine Van Handenhoven (2008), Katja Retsin (2010), Peter Van De Veire (2012) en Angelique Vlieghe (2014).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.