De tweede mei zit er bijna op. Vandaag mochten de eerste negen landen van de eerste halve voor het eerst repeteren. Het was Finland die vanochtend op 10 uur de allereerste repetitie van dit Eurovisie Songfestival 2016 in gang zette. Na de middag mocht Douwe Bob uit Nederland op het podium en als laatste land was Rusland aan de beurt met topfavoriet Sergey Lazarev. Alles van deze eerste dag kan je nu terugvinden in de ROUND-UP van 2 mei.

Deze landen repeteerden vandaag en gaven een bijhorende persbabbel: Finland, Griekenland, Moldavië, Hongarije, Kroatië, Nederland, Armenië, San Marino en Rusland. Klik op het land om een verslag van de eerste repetitie en bijhorende persbabbel te lezen. Al deze landen staan vrijdagochtend en vrijdagmiddag weer op het podium voor hun tweede repetitie in de Globe Arena.
Vandaag was er ook de eerste Stockholm Vandaag en Stockholm Extra. Onze reeks met Jan Demulder is gisteren al van start gegaan, maar vandaag had hij alweer een nieuwe bijdrage klaar. Morgen mogen de overige landen van de eerste halve finale voor het eerst repeteren, waaronder favoriet Malta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws