De tweede dag van de eerste week in Stockholm en dinsdag 3 mei zit er bijna op. In 1986 en 1997 was er ook een Songfestival op 3 mei. Exact dertig jaar geleden was Sandra Kim triomferen in Bergen en haalde ze de eerste en voorlopig enigste winst binnen voor België. Dertig jaar laten repeteerden tien landen in Stockholm: de overige negen van de eerste halve finale en gastland Zweden. Dit is de ROUND-UP van Stockholm Live op dinsdag 3 mei.

Deze landen repeteerden vandaag en gaven een bijhorende persbabbel: Tsjechië, Cyprus, Oostenrijk, Estland, Azerbeidzjan, Montenegro, IJsland, Bosnië en Herzegovina, Malta en Zweden. Klik op het land om een verslag van de eerste repetitie en bijhorende persbabbel te lezen. Al deze landen staan vrijdagnamiddag op het podium voor hun tweede repetitie, met uitzondering van Zweden dat zondagmiddag opnieuw mag repeteren.
In Stockholm Extra hadden we vandaag natuurlijk aandacht voor 30 jaar Belgische winst op het Eurovisie Songfestival en er was ook Stockholm Vandaag. Jan Demulder had ook een bijdrage klaar met Jan in Stockholm. Morgen is het de beurt aan de kandidaten van de tweede halve finale. Althans aan de eerste helft van die halve finale met onder andere favorieten Australië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws