Na drie jaar afwezigheid kunnen we vandaag nog eens een Bosnische repetitie bekijken. Het begon best al lachwekkend. De violiste is gewikkeld in een soort van aluminiumfolie. De anderen zijn wel stijlvol in het zwart gekleed. Eerst komt Deen op naast een hek vol met prikkeldraad in een overwegend rode setting. Daarna volgt ook Dalal en pas bij zijn stuk komt ook de rapper tevoorschijn. De prikkeldraad voegt niets toe aan de act en verdwijnt ook als de rapper zijn De zang klonk de eerste keer niet oké, maar bij de tweede doorloop zagen we zichtbaar verbetering. Er zijn ook twee backing vocals.

De folie wilt een link stellen met de vluchtelingencrisis. Waarom is onduidelijk. Bosnië en Herzegovina komt met een typische ballad uit de Balkan. Sinds de introductie van de halve finales in 2004 moest het land geen finale missen als ze deelnamen. Zoals het er nu naar uitziet, lijken ze dat te behouden. Het probleem is wel dat België voor en na een land zitten met een bombastisch lied, waardoor het dreigt weg te vallen.

Hoe hebben de vier artiesten, die allemaal best wel een verschillende persoonlijkheid hebben, zich kunnen voorbereiden op Stockholm? “We hebben veel tijd met elkaar doorgebracht. We hebben gezongen, gepraat, gerelaxt… vriendschap is de sleutel!” zegt Deen. Ana vertel wat meer over de cello: “Het is een geweldig instrument en een belangrijk onderdeel van dit nummer, het heeft een ziel!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.