De bandleden van Minus One staan allemaal in kooien met tralies aan de voor- en zijkant. Leadzanger Francois Micheletto staat in het midden van het podium. Het begin loopt allemaal wat statisch en met begin bedoelen we de eerste twee minuten. Pas bij de laatste minuut komen de gitaristen uit de kooien. De zang is best oké, maar ook niet van een sterrenniveau. Francois doet op een gegeven moment zelf een wolf na, wat in het perscentrum voor wat hilariteit zorgde. Zoals verwacht een typische rock outfit voor deze rockband met een rocknummer.

Veel lichten, wolven en kooien. Zo kan je het een beetje samenvatten. De director van de act deed ook de staging van Georgië vorig jaar, maar hier mist nog wel wat. Gelukkig hebben ze nog enkele dagen tot de tweede repetitie. Cyprus maakt zeker kans op een finaleplaats, maar het kan evengoed ook de nummer elf worden van deze eerste halve finale als er geen verbetering komt.

In een ontspannen sfeer kwam Minus One vanochtend aan in de Globe Arena. Meestal speelt de groep live, maar op het festival mag en kan dat niet: “Mensen zullen toch merken als we iets helemaal anders spelen op onze gitaren” zegt één van de leden. Over hun plannen in 2017: “We zouden graag het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Nicosia willen organiseren! Misschien kan het wel op een mooi strand?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.