Georgië brengt met “Midnight Gold” een nummer waar iedereen wel een uitgesproken mening over heeft. De groep heeft goed nagedacht over de visuals. Ze maken gebruik van split screen en het gezicht van de zang is meestal gebroken te zien op het scherm. Het is een donkere setting met af en toe een roze, blauw en paars accent. Bij het grove rockgedeelte zien we ook blauw en groen. Het beeld is ook vaak afgesneden en af en toe ook in zwart-wit. De zang is moeilijk te omschrijven, omdat je bij een rocknummer (en zeker bij eentje zoals dit lied) vaak niet de beste zanger hoeft te zijn.

Met deze indrukwekkende setting heeft Georgië een poging ondernomen om het zwakke nummer naar een hoger niveau te tillen. Eerder vertelde we al dat er soms zoveel gedaan wordt, dat dit het niveau nog naar beneden haalt. Dat is bij Georgië niet zo. We waren er eerst heilig van overtuigd dat Georgië de finale niet zou gaan halen, maar met het zien van dit optreden kan het wel eens ander aflopen.

Nika vertelde over hoe hij geselecteerd werd voor het Eurovisie Songfestival: “De Georgische televisie belde mij op met de vraag. Ik was een beetje verward, want onze muziek is niet meteen het genre dat je op het Eurovisie Songfestival hoort. Maar waarom niet? Muziek is muziek, dus daarom zijn we nu hier!” De groep doet niet speciaal iets voordat ze op het podium gaan: “We hangen een beetje in de kleedkamer”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.