Een valse start bij de Griekse repetitie. Althans is het perscentrum, want we kregen bij de eerste oefenbeurt van Argo geen geluid mee. Die trend werd ook verdergezet tijdens de hele oefenbeurt, dus konden we de groep niet beoordelen op zijn vocale capaciteiten. De staging kunnen we wel meegeven: als eerste komt de violist in beeld in close-up. Nadien verschijnt één van de zangeressen en ook een man met een grote trommel. Er is ook een danser bij. De setting is met rood vuur, regel en cirkels. Ze dragen allemaal witte kleding op het podium en het oogt erg Grieks.

Griekenland heeft de ongelukkige tweede plaats gekregen, maar het is nog maar de vraag of die plek wel invloed heeft op het resultaat van Griekenland. Het land heeft nog nooit een finale gemist sinds de introductie in 2004, maar de kansen zijn groter dan ooit dat er geen Griekse inzending in die finale zal zitten. Dit zal het vooral van de jury’s moeten hebben en dan nog lijkt dit geen lang leven beschoren.

De Grieken maken tijdens hun act gebruik van lichteffecten om het geheel een warm gevoel te geven. “We zijn al twee maanden aan het oefenen voor onze act” wist iemand te vertellen. Er doet ook een danser mee in de Griekse act en hij deed voor de repetitie speciale oefeningen om op te warmen. Omwille van de geluidsproblemen konden we Griekenland niet beoordelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.