Vlak voor de namiddagpauze stond Greta Salóme op het podium. Zoals verwacht werd de indrukwekkende projectie uit de nationale finale ook hier gebruikt. Het is dan ook quasi een complete herhaling van de performance die in februari werd getoond. De veranderingen zaten vooral in de details. Zo kreeg de outfit een upgrade en is het pakje nu van leder. Bij het laatste refrein krijgen we ook het hele podium te zien. De stem van Greta is wel oké, maar klonk vanuit het perscentrum hol. Ze kan zingen, maar het kwam er nog niet helemaal uit. Moet dus goed komen!

Het grote probleem met IJsland is dat er enkele nummers vroeger de indrukwekkende act van Rusland komt, ook met projecties. Het is voor Greta te hopen dat de mensen geen vergelijkingen gaan maken, want op zich is dit wel een mooie act. Er moeten nog enkele dingen op punt worden gezet omdat het nu allemaal net niet is, maar op zich moet de finale zeker en vast gehaald worden.

Bij aanvang van haar repetitie vertelde Greta nog wat over de projectie: “Je kan een verhaal zien over negatieve stemmen en beïnvloedingen” Het is voor haar de twintigste keer dat ze in Stockholm is en ze is gek op de stad. Ze is hier al sinds gisteren en heeft toen een dagje geshopt in de stad, samen met haar crew: “Ik was twaalf jaar toen ik voor de eerste keer hier kwam. Toen speelde ik al viool!”

Onze beoordeling van de eerste repetitie van IJsland:
Meer over Greta Salóme kan je vinden in onze Destination Stockholm die we publiceerden over IJsland. De volgende repetitie van IJsland staat gepland op vrijdag 6 mei om 16:35.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws