De laatste repetitie voor de middagpauze was die van Joe & Jake uit het Verenigd Koninkrijk. De BBC had een oproep gedaan om selfies in te sturen en die kunnen we nu allemaal op de achtergrond zien. Ze beginnen met zijn twee in het donker zoals in de videoclip. De setting is overwegend paars, blauw en roze. Er staat ook een band achter hen. Het komt bij ons over alsof het hen niet kan schelen wat de rest ervan gaat vinden. Ook de zang zit goed bij de twee. Dit is echt een verrassing van formaat van de Britten. Na het debacle van vorig jaar met Electro Velvet kan het verschil haast niet groter zijn.

De BBC wacht al negentien jaar op een volgende overwinning. Ook dit jaar zullen de Britten niet winnen, maar hun kansen zijn aanzienelijk vergroot om niet bij de laatste vijf te eindigen. Hoe triest dat ook is voor de Britten, want de laatste tien edities eindigde het ooit zo machtige UK vijf keer buiten de top 20, waarvan twee keer ook nog eens allerlaatste. Zo vaart zal het dit jaar niet lopen voor Joe & Jake denken we.

“We zijn echt opgewonden!” zegt Jake: “We kijken hier al een hele tijd naar uit: naar de arena gaan, het podium zien en onze act doen” zegt hij. Het duo ging ook op promotie in Europa en zo kwamen ze ook Katrina van Katrina & The Waves tegen: “Ze zij ons dat we moet genieten. Vaak is dit een ‘once in a lifetime’ gebeuren, dus je moet er zoveel mogelijk uit halen” zegt Joe. Dat gaan ze dan ook doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.