Als laatste land van de dag was het de beurt aan gastland Zweden. Frans won in maart overtuigend Melodifestivalen. Het is met dezelfde act dat hij nu ook hoopt Europa in te pakken. Hij staat alleen op het podium en een grote muur met gouden lichtjes staat op de achtergrond. Af en toe verschijnt er een woord of een symbool op de muur. Op het einde kleurt de muur helemaal goud. Frans komt sterk voor de dag en zingt ook goed. Hij droeg een casual outfit vandaag, maar hij zal waarschijnlijk wel iets simpel dragen tijdens de finale. Zweden staat al meteen in de finale door zijn winst vorig jaar.

Het ziet er allemaal goed uit, maar de Zweedse delegatie heeft dan ook besloten om de act van maart gewoon volledig te herhalen. Op zich geen ramp, want de 41 andere landen hebben de act meestal ook nog niet gezien. Hier moet je echt wel van houden: voor de ene zal het een verademing zijn, voor de andere een moment van toiletpauze. Wij denken dat verademing hier het meest op zijn plaats is.

Frans wilt vandaag vooral vertrouwd geraken met het podium en de arena. Het moeilijke deel komt pas na de repetities zegt Frans: “Dan moeten we naar de viewing room en naar de performance kijken. Ik ben zo iemand die elke fout opmerkt en dat meteen goed wil hebben!” De bedoeling van de act is dezelfde sfeer te creëren zoals tijdens de nationale finale en daarom is de act dan ook quasi hetzelfde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.