Het is Nederland gelukt om de finale van het Eurovisie Songfestival 2016 te bereiken. Met het liedje “Slow Down” zorgt Nederland na 2004, 2013 en 2014 voor de finaleplaats sinds de introductie van het systeem in 2004.

Hij kon dus genoeg punten krijgen om bij de top 10 te eindigen vanavond. Als derde werd Douwe aangekondigd als finalist. Negen andere landen konden zich ook kwalificeren vanuit de eerste halve finale van het 61ste Eurovisie Songfestival, dat dit jaar zijn tenten heeft opgeslagen in de Globe Arena in Stockholm, de hoofdstad van Zweden.

Naar finale Eurovisie Songfestival 2016 (op volgorde van bekendmaking)
01. Azerbeidzjan: Samra – Miracle
02. Rusland: Sergey Lazarev – You Are The Only One
03. Nederland: Douwe Bob – Slow Down
04. Hongarije: Freddie – Pioneer
05. Kroatië: Nina Kraljić – Lighthouse
06. Oostenrijk: ZOË – Loin d’ici
07. Armenië: Iveta Mukuchyan – LoveWave
08. Tsjechië: Gabriela Gunčíková – I Stand
09. Cyprus: Minus One – Alter Ego
10. Malta: Ira Losco – Walk On Water

Uitgeschakeld
Bosnië en Herzegovina: Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala – Ljubav Je
Estland: Jüri Pootsmann – Play
Finland: Sandhja – Sing It Away
Griekenland: Argo – Utopian Land
IJsland: Greta Salóme – Hear Them Calling
Moldavië: Lidia Isac – Falling Stars
Montenegro: Highway – The Real Thing
San Marino: Serhat – I Didn’t Know

Voor het eerst mist Griekenland de finale van het Eurovisie Songfestival. Tsjechië heeft daarintegen zijn eerste finaleplaats ooit kunnen halen. Ook Bosnië & Herzegovina mist zijn eerste finale in een jaar dat het deelneemt. Ook Kroatië mag vieren, want het staat voor het eerst in de finale sinds 2009. Nederland en Malta konden vorig jaar de finale niet bereiken en staan nu wel in de finale. Andersom moeten Estland, Griekenland en Montenegro de finale missen na ze vorig jaar wel te hebben gehaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.