Na de break was het de beurt aan Iveta Mukuchyan uit Armenië. Die overtuigde al in de eerste repetitie afgelopen maandag, en vandaag werden we nog maar eens omver geblazen door de capaciteiten van de “LoveWave”-zangeres. Ze draagt opnieuw hetzelfde pak als tijdens de eerste repetitie, dat haar echt wel staat. Iveta is in totaal zeven keer te zien tijdens het optreden. Je zou denken dat dat geluid ook uit zeven Iveta’s komt, maar niets is minder waar. De andere zes zijn hologrammen. Een onverwachte winnaar voor deze eerste halve finale? Het zou zomaar Armenië kunnen zijn.

Armenië deed voor het eerst mee in 2006. Vanaf dat wist Armenië vijf keer op rij de top 10 te bereiken met, meestal, vrij traditioneel klinkende inzendingen. In 2011 ging het wel mis en wist Armenië geen finale te halen. In 2012 waren ze er niet bij omdat het festival doorging in Azerbeidzjan. Het land haalde zijn beste resultaat in 2008 en 2014, namelijk een vierde positie.

“We voelen ons nu echt heel wat zelfverzekerder” zei Iveta op de persconferentie. “Het was nu echt geweldig. Enkel de in-ears moeten nog wat beter afgestemd worden en dan klopt het plaatje” vult ze aan. Er waren ook Zweedse inzendingen in de competitie voor Iveta, maar uiteindelijk viel de keuze op een Armeens team: “De enige reden was omdat het nummer me zo aangreep en het op mijn lijf geschreven is!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.