Bij Bosnië is het aluminium deken in de act behouden. Enkel de twee mannen dragen het deken niet, maar een leren jas. Onder die dekens zitten nu ook de kostuums: Dalal draagt een grote rode jurk en Ana een koperen korset. De rapper doet nu ook een minder freestyle act, maar moet verplicht zich houden aan bepaalde bewegingen zodat de camera kan volgen. Het ijzeren hek blijft behouden en verdwijnt als rapper Jala op het podium komt. De zang zit goed bij Deen en Dalal en ook het rapstukje loopt goed. Toch mankeert het bij de Bosniërs iets, namelijk aan spontaniteit.

Bosnië en Herzegovina debuteerde op het festival van 1993, toen het land nog in een hevige burgeroorlog leefde. Midden jaren 2000 begint Bosnië en Herzegovina een gouden periode te kennen, met meerdere plekken in de top 10 van de finale. Winnen deed het land nog niet. In 2013 trok het land zich terug wegens financiële problemen, maar dit jaar zijn ze terug. Het is wel af te wachten of finale halen lukt dit jaar.

Op de aansluitende persconferentie was de Bosnische delegatie in volle extase: “Het was geweldig, ik hou van het podium en van ons optreden. We zijn erg krachtig en ik hoop dat iedereen onze act leuk gaat vinden” zegt Deen. Ana is dol op de cello en het komt echt tot haar recht zegt ze zelf. Dalal was ooit zelf een vluchteling en neemt het ook erg persoonlijk: “Dit heeft mijn leven bepaald. Dit maakt wie ik ben!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.