Met twintig minuten vertraging begon Denemarken aan zijn tweede repetitie in Stockholm. De drie mannen van Lighthouse X blijven zichtbaar plezier hebben in hun optreden op het grote podium in Globen. Vocaal zijn ze ook sterker dan afgelopen donderdag. Het feit dat ze geen ingestudeerd dansje hebben maakt dat het ook heel spontaan overkomt. De interactie tussen de drie zit ook goed. Alleen blijft het nummer heel erg boyband aanvoelen en aangezien ze al de dertig gepasseerd zijn, kan dat wel een beetje vreemd aanvoelen voor de jonge kijkers van het Eurovisie Songfestival.

Eén jaar na de start van het festival deed Denemarken mee aan het Eurovisie Songfestival. Drie keer kon Denemarken het festival winnend afsluiten: in 1963, 2000 en 2013. Het jaar daarna kwam het festival dan ook in Kopenhagen terecht. Sinds de introductie van de halve finales moest Denemarken enkel de finale missen in 2004, 2007 en 2015. Voor de Denen is jammer genoeg waarschijnlijk ook 2016 daar aan toe te voegen.

De mannen van Lighthouse X kwamen relaxed aan op hun persconferentie en waren tevreden: “Alles ging goed, onze in-ears zaten perfect en we weten waar we moeten staan. Enkel opletten als het vuurwerk afgaat, dat ik dan weer terug op mijn plekje sta” zegt Martin. De laatste twee keer in Zweden won Denemarken, maar daar maken ze zich niet druk over: “Wij focussen ons gewoon en zien dat we ons best doen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.