De Duitse delegatie had amper tijd om te werken aan werkpunten die opdoken tijdens de eerste repetitie, want die was gisterenochtend. Het enige wat er nu anders is, is dat ze catwalk gebruikt en dat ze een andere outfit aanhad. Die was nog steeds geïnspireerd in de Manga-stijl en komt vrijwel overeen met de eerste outfit. Ze gaan nu zien welke het beste in beeld overkomt. Jamie-Lee zong haar nummer goed en haalde de uithaal in haar nummer. In vergelijking met de Spaanse repetitie daarstraks is de Duitse delegatie op het podium wel goed op elkaar afgestemd.

Duitsland heeft het record van meeste deelnames aan het Songfestival. Met Jamie-Lee en “Ghost” hebben ze hun zestigste inzending op het festival. De Duiters wonnen twee keer: in 1982 en 2010. Ze mochten ook drie keer organiseren: in Frankfurt am Main (1957), Lunchen (1983) en Düsseldorf (2011). Een nieuwe organisatie in 2017 lijkt uitgesloten, tenzij Australië wint dit jaar. Dan zou Duitsland wel eens het festival mogen verwelkomen.

Ook Jamie-Lee was tevreden over de tweede repetitie. Carola Conze, de HoD van Duitsland: “We zijn blij met deze repetitie. Jamie-Lee kan echt haar mannetje staan op het podium. We hebben een sprookje op het podium!” Jamie-Lee is een veganist en trekt dat ook door naar haar outfit: “Ik draag geen veren, geen wol, gen leder. Het is gelukkig heel makkelijk om een veganistische outfit te vinden tegenwoordig”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.