Na gastland Zweden kwam er weer een favoriet voor een hoge notering: Frankrijk. Hij is gisteren een plek naar onder getuimeld bij de bookmakers, maar maakt volgens hen nog altijd veel kans. Die terugloop zal zeker en vast liggen aan de teleurstellende vocalen van Amir. Hij zong wel een heel pak beter dan vrijdag, maar het is nog niet alles. Het camerawerk is nu ook beter, maar soms is Amir de camara kwijt. Amir blijft nog steeds in zijn ruimtesetting. Morgen moet hij al aan de bak in de juryrepetitie en die beelden komen ook op TV. Hij moet dus nog aan de slag.

Frankrijk was in het begin van het festival oppermachtig. Het land kon vijf keer winnen: in 1958, 1960, 1962, 1969 en 1977. De laatste keer dat Frankrijk de top 10 kon bereiken was in 2009 met Patricia Kaas. Sinds 2012 heeft Frankrijk zelfs geen plek in de top 20 gehaald. Die reeks zullen ze waarschijnlijk wel kunnen stoppen dit jaar. Of Frankrijk met een teleurstellende Amir gaat winnen, is een andere vraag.

“We voelden ons meer op ons gemak vandaag. En ik had meer vertrouwen” zegt Amir op zijn persconferentie. “We hebben enkele verbeteringen laten uitvoeren: in het licht, camerapunten, meer close-ups… maar er is zeker nog werk” zegt Edoardo Grassi, de nieuwe Head of Delegation van het land. Amir staat alleen op de voorgrond: “Ik wil een boodschap brengen die heel persoonlijk is, alleen”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.