De Ierse Nicky heeft dezelfde outfit aan als eergisteren: een jasje met zwart en bruin. Het optreden blijft jammer genoeg heel de tijd wat statisch. Hij blijft heel de tijd gewoon achter zijn microfoon staan en doet enkele armbewegingen. Het blijft dus allemaal wat gereserveerd. De zang is zichtbaar beter, maar toch valt het op dat hij niet de beste zanger van dit Eurovisie Songfestival is. Volgens ons mist hij het publiek. Nu was er wel pers op afstand aanwezig, maar we weten dat hij het publiek wel makkelijk op de hand krijgt. Afwachten tot volgende week dus.

Het is algemeen geleden dat Ierland de meeste overwinningen op het Eurovisie Songfestival heeft. Het land, dat debuteerde in 1965, won zeven keer: in 1970, 1980, 1987, 1992, 1993, 1994 en 1996 waren de Ieren aan de champagne. De laatste overwinning is ondertussen al twintig jaar geleden en de laatste jaren lukt scoren moeilijk. Het valt te betwijfelen dat Ierland dit jaar de finale gaat halen met Nicky Byrne.

“Loved it today!” Dat zegt Nicky kort over zijn repetitie van vandaag. Hij heeft nog altijd contact met de jongens van Westlife en Shane Filan gaf hem een gouden tip: “Je moet niet bezig zijn met kwalificeren. Je moet jezelf trots maken. Dat hou ik mijn achterhoofd” Hij bedankte ook uitvoerig zijn team dat in Stockholm is: “Ik zou het niet zonder hen kunnen doen. Het festival zal voor altijd in mijn hart zitten!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.