Zoals eerder aangekondigd door de IJslandse delegatie heeft de act enkele veranderingen doormaakt. De graphics hebben nog altijd de donkere kleuren zoals afgelopen dinsdag, maar nu zijn de lichten veel beter afgesteld en staat ze veel minder in het podium. Ze staat ook met veel meer zelfvertrouwen op het podium, dus ze kan er zelf nu ook veel meer van genieten. Vocaal klinkt ze ook weer sterker. Er is dus duidelijk overleg gepleegd tussen de IJslandse delegatie en SVT. Er kwam trouwens een groot applaus voor Greta vanuit de zaal.

IJsland debuteerde in het jaar dat Sandra Kim het Eurovisie Songfestival won, in 1986. Twee keer was het eiland dicht bij de overwinning, namelijk in 1999 en 2009. Toen eindigde respectievelijk Selma en Yohanna op een tweede plaats. Sinds 2008 haalde IJsland jaarlijks de finale, maar daar kwam vorig jaar abrupt een einde aan. Dit jaar zou finale halen in principe geen probleem moeten zijn voor IJsland.

Een opgeluchte Greta verscheen op de persconferentie: “Er valt echt een last van mijn schouders. In de eerste repetitie hadden we echt problemen, maar die zijn allemaal opgelost” zegt ze. Greta kijkt ook even terug naar 2012 en de periode daarna: “Ik heb meer dan 5000 keer opgetreden en ben als artiest verder gegroeid. Niet enkel als artiest, maar ook als vrouw. Het is echt een groot verschil!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.