Weinig veranderingen in de Poolse act op dit Eurovisie Songfestival. Michał Szpak klinkt vandaag bijzonder goed bij stem. Hij is één van de weinige zangers die geen backing vocals mee heeft en kan het nummer helemaal op zijn eentje dragen. De enige verandering in vergelijking met de eerste repetitie is dat Szpak vandaag zijn outfit voor volgende week aanheeft: een rode blazer met schoudervullingen en daaronder een zwarte outfit, vergelijkbaar met de nationale finale. In het decor zijn er ook geen veranderingen. De muzikanten staan nog steeds bij Michał Szpak op het podium.

De Polen maakten hun debuut in 1994. Met een tweede plaats van Edyta Górniak maakte men meteen indruk. Dat resultaat is tot op heden niet meer geëvenaard. Sinds de introductie van de halve finales kon Polen maar moeilijk de finale halen. Enkel in 2008 kon het land zich via de halve finales plaatsen. In 2012 trok het land zich twee jaar terug en in 2014 en 2015 stond het land wel in de finale. Voor 2016 lijkt dat moeilijker.

Al glimlachend komt Michał Szpak op zijn persconferentie: “Ik ben heel erg emotioneel op dit moment” vertelde hij aan de pers. Het hoofd van de Poolse delegatie: “We vinden dit allemaal geweldig en het ging zo goed. Daarom zong hij ook maar twee keer in plaats van drie keer op de repetitie” De idolen van Szpak zijn David Bowie, Freddie Mercury en Marilyn Manson. “Allemaal grote voorbeelden”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.