Bij de Servische repetitie zien we enkele veranderingen in vergelijking met vorige keer. Op de schermen zien we nu gezichten van verschillende vrouwen. De act met de danser en de backing vocals is wel gebleven. Sanja heeft een lange zwarte jurk aan met lange touwen aan. Ook de backings/dansers dragen een soortgelijke jurk. Sanja zingt haar nummer best prima, maar de hoge noot op het einde haalt ze allesbehalve. De reden ligt misschien voor de hand: gisteren was er het Balkanfeestje en was ze (wij waren getuige) een beetje in de wind door de alcohol.

Het debuut van Servië in 2007 was uitermate succesvol. Marija Šerifović ging dat jaar al meteen lopen met de winst, waardoor het festival van 2008 in Belgrade terechtkwam. Enkel in 2009 en 2013 moest Servië de finale missen, terwijl ze er in 2014 niet bij waren wegens financiële problemen. In totaal haalde het land vier keer de top 10. De voorspelling is dat Servië dit jaar met gemak de finale gaat halen.

“Het was echt spannend. Je voelt die spanning altijd als je start met een optreden, maar zeker hier” zegt Sanja aan het begin van haar persconferentie. Het nummer gaat over geweld tegen vrouwen: “Gelukkig heb ik dat nooit moeten meemaken. Dit nummer leert me omdat we dit probleem zeker moeten aanpakken. Geweld is iets dat moet gestopt worden en ik wil dat graag de mensen duidelijk maken”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.