Met “Say Yay!” heeft Spanje weer een aanstekelijk nummer naar het Eurovisie Songfestival gestuurd. Barei is goed bij stem en heeft een leuk, gouden kleedje aan. De vier backing vocals hebben een donkere outfit aan. Barei heeft vier problemen en dat zijn die backing vocals. Die zijn helemaal niet goed afgestemd op de zangeres (of de soundmix althans) en staan veel te hoog. Het moment dat Barei ‘valt’ blijft een leuke insteek. Zij klinkt trouwens vocaal veel beter dan vrijdag tijdens de eerste repetitie. Ze heeft zichtbaar plezier in haar optreden op het grote podium in de Globe Arena.

Er klonk een groot applaus in de zaal, maar er waren dan ook veel Spanjaarden aanwezig. Spanje debuteerde in 1961 op het festival en won in 1968 en 1969. De laatste jaren kent Spanje vele ups en downs. Zo haalden ze in 2012 en 2014 nipt de top 10. De andere jaren doen ze het dan weer veel slechter met vaak noteringen buiten de top 20. Hoe dit vermakelijk nummer het zal doen, zal volledig van de live prestaties afhangen.

“Het ging vandaag al heel wat beter” vertelt Barei op haar persconferentie. “Ik weet waar de camera’s nu zijn en ik kan ze beter volgen” zegt ze. Er zijn nog wel enkele punten die gaan veranderen: “We gaan nog werken aan sommige posities en lichten!” Hoe voelt het voor Barei om op het Eurovisie Songfestival te staan: “Het is echt een keerpunt in mijn carrière; Het is echt een droom voor mij die nu uitkomt!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.