De 84ste en laatste individuele repetitie van dit Eurovisie Songfestival is weggelegd voor de Britten. Joe & Jake konden ons gisteren al aangenaam verrassen en die trend zetten ze vandaag ook verder met hun tweede repetitie. Er waren weinig zichtbare veranderingen en de jongens zijn nog altijd goed op elkaar afgespeeld. De band die op grote blokken staan met lichten ziet er ook best aardig uit. We denken dat het Verenigd Koninkrijk ook dit jaar niet meteen potten gaat breken, maar een roemloze afgang zoals vorig jaar zou de Britten nu niet mogen overkomen.

EÊn jaar na de start van het festival maakt het Verenigd Koninkrijk zijn debuut op het festival. Op uitzondering van 1956 en 1958 na waren ze er ook elk jaar bij. In de vorige eeuw was het eiland alom tegenwoordig met vijf overwinningen, vijftien tweede plaatsen en drie keer de bronzen positie. Deze eeuw lukt het heel wat minder met de Britse inzendingen: een derde plek, een vijfde plek en drie rode lantaarns.

De moderator op de persconferentie vroeg of er veranderingen waren deze repetitie: “Nu wist ik dat er pyros kwamen. Geen wenkbrauwen verloren deze keer” zegt Jake. Joe voegde daar ook nog aan toe dat ze heel blij waren en dat het spannend was. Wat hebben de twee geleerd van deze ervaringen? “Dat ik dit voor de rest wil doen” vertelde Joe. “En dat we ook altijd naar de camera met het rode licht moeten kijken” voegt Jake toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.