Zweden blijft – niet geheel verrassend – ook in 2017 kiezen via Melodifestivalen. De oudste voorronde van Europa is sinds 1977 onafgebroken jaarlijks op de Zweedse televisie geweest en op uitzondering van hun debuut in 1958 elk jaar de Zweedse selectie geweest. De regels blijven ongewijzigd met die van dit jaar: 28 nummers doen mee aan de reeks, waarvan één wildcard uit Svensktoppen nästa en tenminste één nummer komt van een artiest die nog nooit iets publiek heeft uitgebracht.

Veertien nummers zullen uit een open selectie worden gekozen en dertien worden door SVT zelf gezocht. De laatste komt dus van Svensktoppen nästa. Die finale zal worden gehouden op 28 augustus. Inzendingen kunnen worden opgestuurd naar SVT tussen 1 en 16 september. De reeks van Melodifestivalen 2017 start waarschijnlijk op 4 februari, met een finale op 11 maart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.