Het kleine San Marino gaat geen kandidaat afvaardigen naar het Junior Eurovisie Songfestival 2016. Dat heeft de San Marinese omroep SMRTV op zijn website gezet. Het hoofd van de omroep, Carlo Romeo, heeft geen reden gegeven, maar wenst Malta veel succes met het organiseren van de competitie. Ook is er nog geen beslissing gevallen over deelname in 2017 aan het volwassen festival. Eerder maakte Slovenië al bekend dat ook zij niet zullen deelnemen aan het festival voor jongeren dit jaar.
San Marino debuteerde in 2013 met Michele Perniola en in 2014 deden The Peppermints mee met onder andere Anita Simoncini. Die twee deden in 2015 als jongste duo ooit mee aan het Eurovisie Songfestival in Wenen. Vorig jaar zong de Russische Kamilla Ismailova voor San Marino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws