Kiev, Dnipro en Odessa zijn nog in de race om het Eurovisie Songfestival 2017 te verwelkomen. Vandaag werden de zes gaststeden nog eens uitgehoord tijdens een bijeenkomst in de hoofdstad.

Na beraad werd op de nationale televisie, tijdens een extra nieuwsuitzending, bekend dat deze drie steden nog kans maken. Normaal gingen dat er twee zijn. In Charkov, Cherson en Lviv zal er volgend jaar geen Eurovisie Songfestival gehouden worden. Volgende week woensdag kennen we de gaststad.

Op maandag zal de EBU-top Kiev bezoeken. Die hebben het Sportpaleis in de aanbieding met een capaciteit van 10.000 mensen. Dezelfde locatie werd ook in 2005 gebruikt. Een back-up locatie is er ook met het International Exhibition Centre met plaats voor 13.000 man. Dinsdag volgen Dnipro en Odessa. Dnipro heeft de DniproEuroArena in de strijd gegooid met plek voor 9.500 mensen. Odessa tenslotte denkt aan het Chornomorets Stadium, maar dat stadion mist een dak. Dat zou wel op tijd kunnen voorzien worden. Daar is plek voor circa 35.000 mensen, maar men zou 12.000 man toelaten.

Kiev lijkt de favoriet, maar ook Odessa heeft sterke troeven en kan bovendien rekenen op de steun van Jamala, de winnares van dit jaar. Dnipro (voluit: Dnipropetrovsk) lijkt een outsider.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.