Charkov, Cherson, Dnipro, Kiev, Lviv en Odessa. Eén van deze zes steden zal in mei volgend jaar het Eurovisie Songfestival 2017 mogen verwelkomen.

De omroep sloot enkele dagen geleden de inschrijvingen af en zes steden hebben hun kandidatuur gesteld. Dat het festival een staatszaak is geworden, is nu ook helemaal duidelijk geworden. Volgende week woensdag, 20 juli, zal NTU op televisie de zes steden hun kandidatuur verdedigen.

De beste twee zullen uiteindelijk strijden om gaststad te zijn. Op 1 augustus mogen we de uiteindelijke beslissing verwachten. Niet alle steden hebben publiek bekendgemaakt welke locaties ze in de strijd gooien. Kiev heeft alvast het Sportpaleis als locatie ingestuurd, waar ook in 2005 het festival was. De meesten locaties missen wel een essentieël iets: een dak. Zowel het voorgestelde stadion in Charkov en Lviv missen een dak en ook de veronderstelde locaties in Charkov, Dnipro en Odessa voldoen niet aan dit feit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.