Vanmiddag was er de finale van Svensktoppen Nästa 2016. Al enkele jaren levert die competitie de eerste kandidaat van de Zweedse voorronde en ook dit jaar werd er een kandidaat gekozen uit het deelnemersveld. Zangeres Noomi won de finale, maar net zoals vorig jaar krijgt een andere kandidaat de eer om naar Melodifestivalen te gaan. Dit jaar zijn dat Les Gordons, een groep uit Örebro. Ze deden mee met “Need To Feel”, maar zullen met dat nummer niet deelnemen aan Melodifestivalen.

Terese Fredenwall, Eko, Kalle Johansson en Smilo werden de afgelopen jaren uit de competitie geplukt voor Melodifestivalen. Geen enkele artiest kon echter de herkansingsronde of de finale halen. Melodifestivalen 2017 start begin februari en zal weer zes weken duren. Dit jaar mocht het land organiseren en einigde Frans vijfde met “If I Were Sorry”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.