De laatste maanden was er heel wat speculatie, maar vandaag heeft de omroep het zelf officieel gemaakt. TVP zal voor het eerst sinds 2004 een Poolse kandidaat afvaardigen naar het Junior Eurovisie Songfestival. Ze pakken meteen weer groots uit met een nationale selectie. Op 15 oktober zal er een nationale finale gehouden worden en zowel het nummer als de kandidaat zullen dan gekozen worden. Een maand later staat de winnaar op het podium van het Junior Eurovisie Songfestival 2016.
Polen deed in 2003 en 2004 mee aan het Junior Eurovisie Songfestival, maar werd telkens roemloos laatste. Op dit moment staat de teller qua deelnemende landen op veertien. Er zijn nog enkele onzekerheden, zoals de deelname van Servië en Australië. Die waren er vorig jaar wel bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws