Ruim drie maanden na de Oekraïense overwinning op het Eurovisie Songfestival in Stockholm is er een locatie gekend voor de volgende editie van de liedjescompetitie.

We gaan volgend jaar in mei naar de hoofdstad van het land: Kiev. Het International Exhibition Centre zal het plaats van gebeuren zijn en niet het Sportpaleis zoals in 2005. 12.000 tot 14.000 mensen zullen de uitzending live kunnen volgen vanuit het EIC en de nodige aanpassingen zullen gebeuren. Tot in de laatste fase was ook Odessa in de running, maar Kiev won de uiteindelijke stemming vanochtend.

Het comité stemde niet unaniem: 19 mensen stemden voor Kiev, 2 voor Odessa en één iemand besloot zich te onthouden. De data lijken nu ook officieel: de eerste halve finale op dinsdag 9 mei 2017, de tweede halve finale op donderdag 11 mei 2017 en de finale op zaterdag 13 mei 2017. Kiev volgt met de organisatie van deze editie Stockholm op. Tijdens de persconferentie raakte ook bekend dat de Zweedse organisatie van dit jaar mee zal helpen aan het festival van volgend jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.