De IJslandse openbare omroep RÚV organiseert ook in 2017 een editie van Söngvakeppnin. Twee halve finales en een finale zullen worden uitgezonden om zo de opvolger van Greta Salóme te kiezen. Waar de finale afgelopen jaren in februari gehouden werd, zal dat nu in maart zijn. Op zaterdag 11 maart 2017 is er de apotheose, terwijl op 25 februari en 4 maart er halve finales zijn. Er doen zes kandidaten per halve finale mee en er gaan telkens drie kandidaten door.

Nog tot en met 28 oktober kunnen er songs worden ingezonden. Die moeten in het IJslands gezongen worden in de halve finale, terwijl liedjes die de finale bereiken in het Engels mogen worden gebracht. Dit jaar haalde IJsland de finale niet met “Hear Them Calling” van bovengenoemde Greta Salóme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.